'Dijital Medya ve Film' Yüksek Lisans Programı, üniversitemizin Radyo-TV ve Sinema Bölümü bünyesinde yer almaktadır. Yapım öncesinden yapım sonrasına kadar hikaye-anlatımının tüm süreçlerini ele alan program, ışık, ses, hareket, kamera kullanımı, kurgu, görsel kompozisyon, storyboard ve senaryo yazımı, stüdyo ve dış mekan yapım uygulamaları gibi konuları derinlemesine incelemektedir. Program hem analog hem de dijital yapım süreçlerini içermekte olup geleneksel habercilik, deneysel video yapımları, belgesel, tekli ve çoklu kamera çekimleri, canlı ve kayıt yapımlar gibi farklı türleri içeren geleneksel ve yeni hikaye-anlatımı yaklaşımlarının ele alındığı farklı dersler sunmaktadır. Dijital Medya ve Film programı, cep telefonu teknolojileri ve internet üzerinden erişim sağlanan YouTube, Twitter, Facebook, Google ve Instagram gibi sosyal platformlarla ilintili olan sosyal medya alanlarını da kapsamaktadır. Programa katılanlar bu alanda kendi potansiyellerini geliştirerek dijital medya sektöründeki hedeflerine ulaşabilecek profesyoneller olma olanağına sahip olacaklardır. Dijital Medya ve Film Yüksek Lisans Programı, geleneksel medya sektörü, bağımsız belgesel yapımcılığı, profesyonel blog yazarlığı, internet haberciliği ve alternatif medya yapım türleri gibi farklı türlerde, katılımcılara gelecek için çoklu kariyer olanakları sağlayan, yaratıcı görsel hikayecilik sanatı alanında eksiksiz bir çalışma programıdır.
Kayıt - Kabul Koşulları
Dijital Medya ve Film Yüksek Lisans Programı medya çalışmaları alanında lisans eğitimi almış veya almamış, tüm öğrencileri programa kabul etmektedir. Önceden bu alanda eğitimi olmayan öğrenciler, Radyo-TV ve Sinema bölümü lisans programından ilk dönemlerinde alacakları iki 'tamamlama' dersi ile dijital medya alanı için gerekli olan sağlam altyapıya sahip olacaklardır.
Araştırma Alanları
Medya estetiği, ses tasarımı, kurgu ve montaj teknikleri, belgesel film yapımı, televizyon yapımı, radyo yayın ve yapımı, alternatif video yapımı, sosyal medya, göstergebilim, haber teorileri, film yapımı, senaryo yazımı, stüdyo yapımı, oyunculukta diksiyon; ışık uygulama teknikleri, dış mekan yapımlar, kamusal görsel tasarım, medya teorileri, toplumsal cinsiyet, hukuk ve medya yapımları, yeni medya, izleyici çalışmaları, multimedya yapımları, yaygın medya, medya ve toplum, medya ve sosyal iktidar; dijital reklamcılık ve sosyal medya, medya ve demokrasi.
İletişim
Tel: +90 392 630 2484
Faks: +90 392 630 2317
E-posta: bahire.ozad@emu.edu.tr
Web: http://fcms.emu.edu.tr